Ristet hø og is med kyllingeskind gav provinshotellet en michelinstjerne

Hotel Frederiksminde i provinsbyen Præstø var et sted, hvor man kunne bestille svinemørbrad i butterdej til konfirmationen. Nu får hotellet besøg af kinesiske bloggere, der vil smage stedets michelinmad.

Hotel Frederiksminde i Præstø er en ekstrem tidslomme i en tidslomme af en by. En hvidgullig bygning fra slutningen af 1800-tallet, hvor væggene er belagt med stribet tapet, ornamenteringer, guldindfatninger og hjortegevirer, gardiner hænger tunge i deres flettede kvastsnore, malerierne har skovsøer og stolene har polstrede armlæn – en så gennemført tilbageføring til en svunden tid, at en bankdirektør fra 1890 ikke ville blinke et øjeblik. Ikke indtil han så hoteldirektørens åbne MacBook Pro i en af de lyse stuer eller den japanske kvindelige kok i køkkenet.

Vi ankommer til hotellet i et fygende snevejr, der har lagt sig fint på alt og givet byen et fernis af romantisk Vinterbyøster. Ikke at Præstø har brug for hjælpen – i en by, hvor man dyrker nostalgien, brostenene og kan »dufte tiden, der var engang«, som det hedder på VisitMønsKlints hjemmeside.

Læs hele artiklen på Politiken her

 

Posted in Mad.