Præstø Roklub

Kom tættere på den smukke natur ved Præstø Fjord.
Vi ror med to årer i vores coastalbåde, og med én åre i vores traditionelle inriggere. Begge bådtyper er oplagte til, at få god motion, hvor du får brugt næsten alle muskler i kroppen.

Er du til bølger, fart og sved på panden?
Eller er du til stille ture, hvor der kigges efter havørne og marsvin?

Send din forespørgsel her

Bosei

Besøg Idrætshøjskolen Bosei. Oplev Frederiksminde's urtehave, eller giv dig i kast med deres udbud af aktiviteter.

Læs mere

Camp Adventure

Se Sydsjællands smukke natur fra toppen. Blot 20 minutter fra hotellet, kan du tage hele familien med til Camp Adventure. Prøv deres klatrepark eller se landskabet fra toppen af deres skovtårn.

Send din forespørgsel her

SydkystDanmark

SydkystDanmark guider dig til de bedste oplevelser i vores skønne nærområde, som byder på alt fra museumsbesøg til vandreture i skoven, og sjove aktiviteter for hele familien.

Læs mere

Thorvaldsen Samlingen på Nysø

Besøg Thorvaldsens samling, som ligger i gåafstand fra hotellet.
Museet er åbent søndage kl. 11-16 fra 25. april til og med 29. august.

Med et besøg i Thorvaldsen Samlingen på Nysø kan du både opleve unik kunst af Thorvaldsen, betragte en af Danmarks tidligste og meget smukke barokbygninger udefra og nyde vidunderlig natur på en og samme tur.

Send din forespørgsel her

Oremandsgaard Gods

Besøg Oremandsgaard Gods, og oplev deres fantastiske gin og æblebrandy.

Åbent hverdage 10-15 og weekender 12-15.

Destilleriet har plantet en 10 ha. stor æbleplantage med 20 forskellige gamle sydsjællandske æblesorter, da målsætningen er at udfordre den franske dominans på æblebrandy – på fransk Calvados. Æblesorter bruges også til at lave andre former for spiritus gin, f.eks æblegin.

Hjørnestenen i produktionen er Alfred Hage-æblet, opkaldt efter August Hages (nuværende ejer) tipoldefar. Og det bedste er, at man faktisk ikke kan producere mere klimavenlig alkohol end det produceret på æble.

Send din forespørgsel her

Historiske gåture i nærområde

Oplev Sydsjællands smukke natur på gåben gennem landskabet.
Her er mange muligheder for forskellige ruter.

Læs mere

Rødeled Keramik

Danmarks ældste pottemageri

Pottemageriet er Danmarks ældste fungerende pottemageri. Her laves traditionelt lertøj og moderne stentøj. Det historiske værksted er en oplevelse i sig selv. Det er pottemager Klaus Kristensen der står for pottemageriet.

Hotel Frederiksminde får meget af deres stentøj fra Klaus på Rødeled. Det er unika, smukke kopper og skåle som vi elsker.

Åbningstider

Rødeled Pottemageri i Præstø

Danmarks ældste fungerende keramikværksted

I mere end 100 år drev de tre generationer: Hans Peter, Julius og Hans Jørgen Knudsen deres værksted med fremstilling af godt dansk pottemagerhåndværk. Det drejer sig bl.a. om tulipankande, barselspotte, kartoffelskål og æggefad. Ved pottemager H.J. Knudsens død i 1990, overgik pottemageriet til Rødeledfonden.

Pottemageriet i Præstø er Danmarks ældste fungerende pottemageri. Klaus Kristensen som overtog pattermageriet i 2019 laver traditionelt lertøj som de tidligere tre generationer af Knudsen lavede det og nyt moderne stentøj.

Det historiske værksted er en oplevelse i sig selv.
Ønsker du et historisk mindeværdigt besøg?

Send din forespørgsel her

Lundemose

Blomstermark, æble og pære plantage, hindbær

Præstø Havn

Præstø havn ligger i bunden af den idylliske Præstø Fjord, og midt i den gamle købstad. Her finder man en moderne, velindrettet lystbådehavn med bade- og toiletfaciliteter. Præstø havn har en havnedybde på 3,3 m.

Alle lørdage i sommermånederne er der livlig aktivitet i Præstø by med musik, loppemarkeder og god gammeldags torvestemning.

Præstø Strand

Fjordstien 7 - 4720 Præstø

Præstø strand er en badestrand, som ligger placeret helt tæt ved Præstø by og forenden af Frederiksminde. Her kan du tage din badekåbe med.

Her er borde/bænke, grillplads, badebro og handicaptoilet.

Inderfjorden i Præstø Strand er godt beskyttet for vind og bølger, og det gør det til et godt sted at træne din teknik til dykning og snorkling. Desuden gør badebroen det nemt at komme i vandet med udstyr på

Læs mere her

Vandreture