Køkkenhaven

Køkkenhaven

Vi startede vores køkkenhave i 2014 med Carsten, en lokal landmand.
Carsten besøgte Frederiksminde tidligt på foråret og elskede lidenskaben for urter og grøntsager, han så i køkkenet, og derfor tilbød han os et stykke af hans gård. Siden da er vores køkkenhave vokset år efter år, og antallet af grøntsager fra vores egen produktion er vokset.

Vi dyrkede alt selv. Kokke og elever har omhyggeligt plantet hvert eneste frø. Nogle med gode resultater og andre med mindre gode, men vi lærer hele tiden. Grøntsagerne blev høstet om morgenen og om aftenen i foråret og om sommeren.

I 2020 anlagde vi i samarbejde med Idrætshøjskolen Bosei, vores egen køkkenhave i kanten af Faksinge skov, kun få kilometer fra hotellet. Et bæredygtigt lokalt samarbejde to institutioner imellem.

Det er vores dygtige gartner, David, som til dagligt sår og høst de grøntsager, som du senere på dagen kan nyde her på Frederiksminde. Målet er, at vi med tiden udelukkende serverer egenproducerede grøntsager i vores michelin restaurant på Frederiksminde, og vi er allerede godt på vej.

Naturen

Naturen

“Naturen har stor indflydelse på den måde jeg laver og tænker mad på. Det var da jeg startede på Frederiksminde og begyndte at arbejde omgivet af naturen, at jeg for alvor fandt ud af, hvem jeg var som kok og hvilken form for mad der lå mit hjerte nært.

Vi finder selv urter, svampe og vilde grøntsager. Noget serverer vi med det samme, andet sylter eller tørrer vi til vintermånederne. Naturen kan aflæses på maden året rundt.”

– Jonas Mikkelsen

 

Jonas Mikkelsen

Køkkenchef og partner, Jonas Mikkelsen, har en fortid på bl.a. Kommandanten og Svinkløv Badehotel og betegnes af mange eksperter som et af landets absolut største kokketalenter. Hans køkken blev i 2016 belønnet med en af de eftertragtede michelinstjerner og gennem årene har madanmeldere fra både Børsen, Politiken og Berlingske givet topkarakteren 6 ud af 6 mulige.

”Vi ønsker at tage udgangspunkt i et grønt og sæsonbetonet terroirkøkken.
Med fokus på bæredygtighed, dyrevelfærd og lokal forankring.

Et køkken, hvor de fleste grøntsager bliver høstet i egen køkkenhave,
og hvor fisk og skaldyr kommer fra naturskånsomt, dansk fiskeri.

Ikke så megen kød, faktisk kun lidt vildt i sæsonen.
Det giver bedst mening for os, og i aften forhåbentligt også for dig.”

Jonas Mikkelsen

Leverandøren

Leverandøren

“Da vi selvfølgelig ikke kan være 100% selvforsynende, har vores leverandører en stor betydning. Uden de bedste råvarer, kan du ikke skabe det bedste måltid. Og vores leverandører er de bedste. Mange af dem lokale, små producenter, som er nøje udvalgt ud fra vores vision om bæredygtighed og dyrevelfærd.”

– Jonas Mikkelsen